Mi smo narod koji nije osjetio slobodu i mir punih 29 godina

0
1130

Još od 1990 godine,počeli su ratovi,inflacije,hiperinflacije,stagnacije,sankcije,sukobi,mržnja na nacionalnoj i vjerskoj osnovi,podjela država,siromaštvo,iseljavanje…

Dokle više, nama treba mir. Zašto smo osuđeni na propast,zašto nas učite da se međusobno mrzimo,dijelimo,tučemo,ubijamo. Kakvi ste vi političari koji nas 29 godina držite bez slobode i mira.

Svemu je posvijećena više pažnja nego insanima. Narod nije bezbjedan,skuplji je metak od ljudskog života. Nestala je pravda,siromaštva sve više,iseljavanja sve više.

Biće bolje čujemo svakog dana tu riječ a ono sve grđe i gore.

Nama treba sloboda i mir.

Stalno slušamo priču,, Ovo je moje,ovo je naše,mi ćemo ovo uzeti,oni su nam ono oteli..,,. Daj pustite više te priče,zadržite narod u svojoj državi da ne iseljava,šta će vam zemlja ako nema naroda,umjesto da se borite za narod,vi se borite za zemlju,kome će zemlja ako svi odu.

Hoću da odem u Bosnu,na Kosovo, u Hrvatsku,Crnu Goru,Albaniju,Sloveniju,Makedoniju i druge države,da se osjećam bezbjedno,slobodno i mirno. Hoću da iznesem svoje mišljenje ma gdje da se nalazim,jer imam pravo da mislim drugačije.

Dokle više da čeznem za slobodom, za pravdom, zar država u kojoj živim ne treba da nam obezbijedi mir i slobodu ali, kako. Pokušao je predsjednik Vučić da uspostavi kontakte sa drugim državama,da nam omogući da komuniciramo slobodno ali, narodi hoće izvinjenje,hoće pokajanje,hoće priznavanje genocida nad muslimanima u Bosni i na Kosovu, hoće priznavanje granica pa tek onda mir,ako će priznanje donijeti mir,pa zar ima išta ljepše od slobode i mira?

Svačiji je život jednako vrijedan,nema veze koje si nacije i vjere,svakom je Allah dao život a ne ljudi i niko nema pravo da oduzima nečiji život,osim, Allaha koji ga je dao.

Da li možemo gledati insane kao bića sa kojima smo jednako živi a različito mislimo,da li možemo svatiti da imamo različita mišljenja,različite ideje,različita vjerska opredeljenja,različita politička opredeljenja,različita nacionalna opredeljenja. Sve je to izbor samog insana,svako ima pravo da se opredijeli za ono što misli da je za njega bolje,vjera,politika i nacija su jedini problem za ljude koji razuma nemaju. Mi moramo da poštujemo svakog insana bez obzira kojoj vjerskoj,nacionalnoj ili političkoj zajednici pripada,to je insan koji misli drugačije.

Nedostaje nam pravda, pravda se dijeli na narode,na vjere,na političke stranke,pa ako neko ko je iste vjere ili nacije ili političke pripadnosti uradi nešto loše oni za to nađu opravdanje,to nije život,to nije pravda.

Hajde da svatimo suštinu života,da uspostavimo slobodu i mir među narodima,da budemo pravedni jednako za svija. Znaju se granice svih država,znaju se nacije i religije svih naroda, niko nema pravo da mijenja,niti da pokuša bilo šta mijenjati u tome.

Narod želi slobodu i mir,dosta nam je ratova i nemira,hoćemo da osjetimo slobodu i mir za sve narode jednako,jer to je suština života…

Za Pesterpress Naser Bakić