Narko dileri iz Novog Pazara vladaju Srbijom

0
2703

Srbija nemoćna da bilo šta uradi,njom vladaju narko dileri,droga se prodaje javno kao pasulj i krompir,znaju se narko dileri i niko ih ne hapsi a evo šta piše Telegraf:

Tužilac Stanislav Dukić, koji je i član Državnog veća tužilaca (DVT), slavio je 50. rođendan sa ljudima iz kriminalnog miljea dobro poznatim policiji. Između ostalih, na rođendanu je bio i Novopazarac Halil Emrović, koji se dovodi u vezu sa krijumčarenjem heroina iz Turske, a svojevremeno je tokom akcije “Sablja” pobegao na Kosovo. Halilov brat Zeljo uhapšen je sa dva kilograma droge.

Na Dukićevom slavlju u hotelu “Šumadija” na Banovom brdu bio je i Goran Ilić, zamenik predsednika DVT, tela koje bira i razrešava tužioce. Takođe, sa Dukićem je slavio i Zoran Vidaković, disciplinski tužilac DVT, iako je to očigledan sukob interesa, s obzirom na to da je upravo on odlučivao u postupku koji je vođen protiv Dukića zbog toga što je otkrivao detalje iz istrage u vezi s mafijaškim obračunom. Dukić je oslobođen odgovornosti, a nakon ovog zajedničkog slavlja, i to sa ljudima koji se dovode u vezu s ozbiljnim kriminalnim aktivnostima, postaje jasno i zašto…

O tužiocu Dukiću, koji je ranije radio u Novom Pazaru, a sada je u Beogradu, i njegovim sumnjivim radnjama i vezama s kriminalcima Srpski telegraf je pisao u nekoliko navrata (pogledajte okvir).

Otkrivao detalje iz istrage, napao i vređao policajce

Kako je Srpski telegraf pisao, Stanislav Dukić je otkrivao detalje iz istrage u vezi s jednim mafijaškim obračunom i time direktno uticao na postupak i oslobađajuću presudu. O tome svedoči i prepiska s jednom osobom iz kriminalnog miljea, a istraga ubistva koju je vodio Dukić dovela je do oslobađajuće presude za ubice. Ceo slučaj otkriven je nakon što je Šemsudin Toković iz Sjenice, koji je preživeo mafijašku sačekušu i ranjavanje, podneo disciplinsku prijavu Državnom veću tužilaca protiv zamenika višeg tužioca u Novom Pazaru Edisa Arifovića i njegovog tadašnjeg nadređenog Stanislava Dukića.

Ovo, međutim, nije bila prva prijava podneta protiv Dukića. Naime, 2013. godine, u punoj kafani “Čardače kod kumova”, u vidno alkoholisanom stanju pretio je robijom policajcima na dužnosti, brutalno ih vređao i sve vreme se pozivao na svoj položaj. Protiv njega je tada podneta krivična prijava za ometanja službenog lica prilikom vršenja dužnosti, ali je tužilaštvo na kraju ipak odustalo od krivičnog gonjenja.

Dukić počeo kao advokat

Stanislav Dukić završio je Pravni Fakultet 1997. a četiri godine kasine položio pravosudni ispit. Karijeru je počeo kao advokat u Kraljevu 2002. Za javnog tužioca postavljen u Novom Pazaru 2010. U Više javno tužilaštvo u Beogradu prelazi januara 2016, a samo četiri meseca kasnije, u aprilu 2016, postaje član Državnog veća tužilaca.

Cela Halilova porodica u poslu s heroinom, sarađivali sa Darkom Šarićem i Šiptarima

Halil Emrović je zvanično vlasnik turističkog kompleksa “Emrović raj” u Novom Pazaru, a bavio se i džinsom i prodajom odeće. Godinama se dovodi u vezu s krijumčarenjem droge, a tokom akcije “Sablja” pobegao je od policije na Kosovo. Njegov brat Zeljo je uhapšen sa dva kilograma droge, ali je misteriozno pušten.

Kako je svojevremno pisao NIN, Halil je umešan u krijumčarenje heroina iz Turske preko Kosova i Hrvatske za zemlje zapadne Evrope. Heroin je, kako stoji u tom tekstu, švercovao u kamionima sa tekstilom, a u jednom od takvih transporta u Mađarskoj je pronađeno i oduzeto 113 kilograma heroina koje su vozili Halilov brat od strica Zamo Emrović, zvani Zamoran (takođe bio na Dukićevom rođendanu) i Muzafer Bihorac. Heroin je u Istanbulu preuzeo od braće Semira i Munira, koji poseduju fabriku tekstila, a trebalo je da se isporuči izvesnom Franji iz Zagreba. Posle hapšenja Nirsa Hadžipečanina u Hrvatskoj i pronalaska 164 kilograma heroina koji je transportovan autobusom auto-prevozničke firme iz Sarajeva, Emrović je imao velike probleme sa sarajevskim podzemljem, koje ga je osumnjičilo da je umešan u oduzimanje navedenog heroina.

Na Dukićevom slavlju bio je i Nihad Emrović, takođe Halilov brat od strica, koji je nekoliko puta hapšen, a bio je drug ubijenog Luke Radulovića, osuđenog dilera droge koji je bentlijem presekao kolonu predsednika Vučića.

Prema informacijama iz policijskih krugova, Halil Emrović sarađivao je sa Darkom Šarićem, Ljubišom Buhom Čumetom, ali i Lirimom Zekom Ljuljijem, jednim od glavnih mafijaških bosova u južnom, albanskom delu Kosovske Mitrovice.

Emroviću je 2016. zabranjen ulazak u Crnu Goru jer je označen kao finansijer određenih islamističko-terorističkih organizacija.

Osuđivan je nekoliko puta, između ostalog zbog nanošenja teških telesnih povreda, zloupotrebe službenog položaja, nedozvoljenog držanja oružja, ugrožavanja sigurnosti…

Halilov brat Edin Emrović, zvani Zeljo, godinama je sarađivao sa ljudima iz klana Darka Šarića. Takođe je nekoliko puta osuđivan.