Ponovo lažu narod,vlast u Novom Pazaru i Tutinu obećali za danas 29.08.2019. godine početak radova puta Novi pazar-Tutin

0
1605
dav

Već drugi put vlast u Novom Pazaru i Tutinu kako laže narod, ni danas nakon obećanja nije započeta izgradnja puta Novi Pazar-Tutin.

Podsjećamo da su i prije nekoliko godina obećavali da urade taj put ali je bilo uzalud.

Podsjećamo: U Vladi Srbije početkom ove godine je potpisan komercijalni ugovor za rekonstrukciju državnog puta Novi Pazar-Tutin sa turskom kompanijom „Tašjapi”, a za taj posao će biti uloženo 24 miliona eura.

Nakon obećanja da će biti u aprilu ove godine,pomjerili su za 29. avgust, gdje je trebao da dođe i predsjednik Turske Taip Erdogan. Međutim, ni danas nikoga nema ni da se pojavi i obrazloži narodu zašto ih lažu.

Najverovatnije da su mislili da će izbori biti u junu,pa onda u septembru,ali pošto nijesu raspisani vanredni izbori, nema ni početka radova.

Novi Pazar se sam proslavlja kako je u izgradnji a 30% ulica u Novom Pazaru su jednosmjerne, jer nema ni širine za mimoilaženje vozila niti trotoara za pješake.

Da li će biti vanrednih izbora i da li će Erdogan posjetiti Sandžak,ostaje da se vidi.

Nakon što Rasim Ljaić izađe iz Vlade jer je odavno najavio,planira da se kandiduje za gradonačelnika Novog Pazara .

Napominjemo da je udaljenost od Novog Pazara do Tutina nekih 30km, ali da se putuje zbog lošeg puta više od sat vremena…

Za Pesterpress Naser Bakić