SDA u Tutinu prodavala placeve koji ne postoje, izmišljali parcele i uzimali novac

0
1005

Kriminalne radnje koje traju skoro tri decenije, mreža između privatnih preduzeća,preduzetnika,vlasti i nekih ljudi iz policije,tužilaštva i sudova uništila je Tutin i narod ovog kraja.

Vlast je radila šta je htela,prodavali su placeve i izmišljali parcele, odnosno brojeve parcela i tako sklapali ugovore sa građanima i mještanima opštine Tutin,odnosno fiktivne ugovore gdje je Opština Tutin bila prodavac a narod kupac.

Jedno vrijeme su prodavali sa ugovorom o korišćenju na 99 godina a kasnije i na trajno korišćenje.

Kada su došla vremena da se uknjiže parcele u Katastar,nastao je problem,prvo,ugovori su bili lažni,jer su se morali overavati u sudu ili kod notara,drugo,parcele ne postoje u Katastru nepokretnosti već su izmišljene i treće, jedna parcela je prodata višem broju lica. Novac se davao na ruke opštinjarima a oni su pravili nekretnine gdje su stigli. Imate portire koji neznaju šta imaju a vode se da imaju platu 30 hiljada dinara. Imate ljude koji su mahali zastavama a sada su na neke funkcije na koje ih nikada na poslu nema. Neka dođe kontrola u 11 sati ujutru, pola radnika je po kafićima ili u šetnju.

Vlast je napravila i dil sa nekoliko vlasnika butika,mesara, gdje se tamo oblače besplatno,uzimaju meso,nekoliko kuhinja i restorana,kafića gdje jede i pije cijela porodica političara,čak i svi oni koji su bliski prijatelji sa njima i to traje decenijama,menjaju auta svakih 15 dana,kao da imaju auto plac.

Sve je to novac naroda koji se troši za privatne potrebe političara u Tutinu punih 30 godina.

Narod se mora probuditi i zaustaviti uvu mafiju koja je nastala još devedesetih godina,moramo što prije preuzeti vlast…

Za Pesterpress Naser Bakic