Kako i koju djecu drogiraju u Tutinu

0
2167
Tutin,

Tutin je postao leglo kriminala počev od 2008 godine,kako smo i ranije pisali o kriminalnoj grupi koja je tada osnovana i bavi se trgovinom narkotika,oružja i cigareta.

Međutim, ono što je strašno jeste da ta kriminalna grupa drogira i djecu a evo i kako.

Prvi korak narkodilera u Tutinu je da oni prvo drogiraju jedihnike,jer za jedihnika će roditelji sve da prodaju i da mu daju novac a njihovi roditelji nam se često žale. Drugi korak je drogirati djecu bogataša jer oni imaju para. Treći korak je drogirati lijepe djevojke jer će preko njih doći do bogataša i jedihnika i prodavati im drogu .

Postoji grupa iz kriminalnog klana koja zajedno sa nekoliko policajaca koji još uvijek posle 16 sati kada novi starešine odu kući i nemaju kontrolu nad njima, prate djecu bogataša i jedihnike sa kojima se druže, onda stupaju u kontakt sa njihovim drugarima,tada im nude novac da rade za njih a ranije su ih i primoravali dok je bio na funkciji kriminalac i osnivač grupe. Mnoge momke su tukli punih 10 godina u PS Tutin 2008-2018 ,koji nijesu hteli da rade za njih a neki su bili i primorani da napuste Sandžak jer ih je šef mafije koji je suspendovan krajem 2018 godine primoravao da rade za njega. Droga se donosi mahom iz Crne Gore i Kosova a jednim dijelom i preko ljudi koji imaju butike i ostalu robu koju uvoze iz Turske,neki stočari su nosili iz Kosova i Crne Gore a pokriće je bila stoka. Najviše droge se prodaje petkom naveče i subotom naveče, jer se tada montiraju i tužioci i dežurni policajci koji bi u slučaju pada kriminalaca mogli da ih spasavaju. Mi smo skoro fotografisali vođu kriminalnog klana koji je nakon preuzimanja robe iz vozila sa crnogorskih registarskih tablica ušao u Zanatski centar u Tutinu i tu mu se gubi svaki trag,najvjerovatnije da tu postoje neki bunkeri za koje samo kriminalna grupa zna. Dobili smo i informacije o bunkerima u selu Dubovo u kojima se smeštala roba kriminalaca ali su je ubrzo sklonili.

Do kraja 2018 godine,drogu su javno prodavali neki policajci i u osnovnim i srednjim školama. Mi smo tražili da se obavezno zamijeni školski policajac u osnovnim školama u Tutinu i da se postavi novi koji nije bio dio kriminalnog klana do 2018 godine.

Novi rukovodioci u PS Tutin suzbijaju kriminal svakodnevno i postižu rezultate ali je teško istrijebiti kriminal za pola godine koji je cvjetao punih 10 godina.

Roditelji trebaju da znaju ako ih djeca lažu više puta za novac, da ih provjere, da prijave novim rukovodiocima sve što znaju, jer preko zavisnika droge se otkrivaju narkodileri.

Svaki problem prijavite jer će te tako sačuvati svoju djecu.

Preko 20 omladinaca i nekoliko djevojaka iz Tutina, premešteni su u druge države u toku 2018 godine, koji su radili sa kriminalcima iz policije, jer se tačno znalo da će klan da se otkrije i da će doći novo rukovodstvo. Danas postoji mali broj kriminalaca koji mahom radi vikendom prljave poslove.

Da bi se pohapsili narkodileri,potrebno je da se angažuju roditelji drogirane djece a i svi mi koji volimo Sandžak i našu djecu. Ne postoji čovjek koga ne zanima ko se drogira i ko prodaje drogu,to mora svija nas da zanima i da žrtvama pomognemo tako što ćemo narkodilere pohapsiti svi zajedno…

Za Pešterpress Naser Bakić