Kriminalci prijete Višem tužilaštvu u Užicu zbog optužnice za ubistvo Fahrudina Skarepa

0
2016

Već skoro dvije godine Više tužilaštvo u Užicu trpi teror i prijetnje od strane kriminalaca koji su ubili Fahrudina Skarepa još 30.09.2017 godine.

Naime, Više tužilaštvo u Novom Pazaru je odredilo pritvor ubici Fahrudina Skarepa, policajcu Raici Beloici iz Tutina ali, nije odredilo pritvor nalogodavcu Nerminu Zećiroviću pa je isti uticao svo vrijeme na istragu i vodio je u suprotnom smjeru. Prvo je montirano da predmet preuzme bivši policajac koji je sada tužilac u Višem tužilaštvu u Novom Pazaru Filimonović, koji je istragu zajedno sa Nerminom Zećirovićom odveo u čorsokak i sve zabrljao.

Kada smo mi tražili izuzeće tužioca Filimonovića i kada je odobreno, tada Zećirović Nermin daje 5 hiljada evra i napravi problem Višem tužiocu u Novom Pazaru Arifoviću koji je hteo da preuzme predmet i odradi po zakonu, nakon čega kasnije tužilac Arifović dokaže da je nevin. Kasnije se predmet prebacuje u Više tužilaštvo u Užicu a ubica policajac Raica Beloica nakon pritvora u trajanju od 6 mjeseci pušta se da se brani sa slobode. Imajući u vidu da je istraga bila završena u roku od 6 mjeseci a da optužnica nije podignuta samo iz razloga da bi se policajac pustio na slobodu.

Naša nevladina organizacija je nekoliko dopisa uputila Višem tužilaštvu u Užicu, sa zahtjevom za podizanje optužnice, pa su i novinari nekoliko puta zajedno samnom išli u Više tužilaštvo u Užicu ali je tužilaštvo uplašeno od strane kriminalaca-nalogodavaca koji su smenjeni a kasnije suspendovani,jer se optužnica mora podići i protiv nalogodavaca i protiv ubice. Više tužilaštvo u Užicu i glavni tužilac nesmiju davati nikakve informacije o tom slučaju jer imaju pretnje pa je još uvijek sve tajna.

Obzirom da je advokat Kurtović Zlatan iz Novog Pazara već obavijestio našu nevladinu organizaciju da je optužnica podignuta prije par mjeseci, ipak je to još uvijek tajna za javnost. Advokata Kurtović Zlatana sam viđao nekoliko puta u Novom Pazaru zajedno sa Zežirović Nerminom.

Viši tužilac u Užicu Pavle Markićević je izložen prijetnjama od strane kriminalaca i želi da se izuzme iz predmeta,odnosno da se izuzme cijelo tužilaštvo iz Užica i predmet prebaci ponovo u Novi Pazar,pod uslovom da ne bude tužilac Filimonović i da ne bude sudija koja je već pripremljena unaprijed Vesna Luković koja je prebačena iz Osnovnog u Viši sud u Novom Pazaru,jer oni danonoćno brane nalogodavca Nermina Zećirovića od svih kriminalnih radnji za koje se tereti u više tužilaštava i sudova u Srbiji.

Policajac koji je ubio Fahrudina Skarepa je šest meseci proveo iza rešetaka i ako prema nekim navodima to veče nije bio na dužnosti,pod naredbom tadašnjeg načelnika PS Tutin je morao otići u selu Dolovo i ubiti Fahrudina Skarepa, (22), mladića iz sela Pokrvenik,jer su mislili da ima mnogo više novca, kada su videli da je samo 10 hiljada evra u autu,onda su svedoka ostavili živog, jer bi i njega ubili kao i onog momka i djevojku i oduzeli novac da je bilo više.

Ono što je strašno a moramo napomenuti ,jeste i to da je nekoliko lica ubijeno i da im je oduzet novac za koji nikada niko nije saznao gdje je, niti je saznao za ubicu. Prema zvaničnim informacijama, svi ubijeni a ima ih preko 10 u periodu od 2008-2017 godine,za vrijeme kriminalnog doba su imali veoma bliske veze sa načelnikom PS Tutin Nerminom Zećirovićem a ubijani su sve jedan po jedan osim, kada je jedan mladić ubijen sa svojom verenicom u autu kada je krenuo da odnese novac načelniku PS Tutin Zećiroviću za robu u vrednosti od 184 hiljade evra, tada su ubijeni oboje i oduzet novac a počinioci se nikada nijesu otkrili,zadnji poziv sa kim su razgovarali bio je sa tadašnjim načelnikom PS Tutin Zećirovićem koji je kasnije suspendovan ali još uvijek nije u zatvoru jer ga štite neki tužioci.

Bivši načelnik Zećirović je posvađao kolege u policiji u PS Tutin, niko sa nikom nije zborio, jer nijesu hteli da se bave kriminalom a on im je iz osvete pravio probleme.

Bivši načelnik PS Tutin,Zećirović je zavadio i policiju sa narodom, jer je narod počeo da saznaje i prijavljuje kriminal kojim se bavio zajedno sa još malim brojem poslušnih policajaca u PS Tutin. Mnogo oružja je prodato iz PS Tutin koje je oduzeto, jer nikome nikada nije dao potvrdu da je oduzeo oružje po prijavama građana, pa ga je prodavao na crno a onima kojima bi oduzimao plašio ih da ako im da potvrdu o oduzetim predmetima mora da im piše krivičnu prijavu i tako je posle na crno prodavao oružje.

Zamislite da je doveo za komandira policajca iz Sjenice Muniba Fazlića a za radnika Zijada Arifovića iz Sjenice, jer je brat Fazlića bio načelnik u PS Sjenica pa da mu nebi zabranili trgovinu na teritoriji Sjenice, selo Ugo,Doliće i još neka sela koja graniče sa Crnom Gorom a pripadaju PS Sjenica,on je iz tog razloga doveo te ljude da bi komotno mogao da trguje sa svim i svačim i da nema smetnje. Zatim je kupio neke tužioce i neke sudije i zaokružio cijeli kriminal a u tome je uveo još nekoliko ljudi iz SDA iz opštine Tutin i postao nedodirljiv. Svo vrijeme je svađao narod, lagao je kako je neko koga on mrzi ili je neko saznao ili video da se bavi kriminalom, prijavio nekoga pa bi ljude stavljao u svađu koji nemaju pojma o tome. Govorio bi: ,, Mi smo morali da ti pretresemo kuću jer te prijavio taj i taj,, i ako taj nema pojma o tome ali da bi mu smestio da ga ubiju i da se otarasi da ga nebi prijavio za kriminal on je tako radio…

Postoji i neko u policiji u PU Novi Pazar koji štiti Zećirovića a koji je radio sa njim prljave poslove ali, otkrićemo i to i objaviti…

Pozivamo državu Srbiju i sve nadležne organe,da zaštiti tužioca u Užicu i da zaštiti novinare i svedoke koji iznose istinu o kriminalu te grupe, a kojima Nermin Zećirović prijeti svakodnevno, te da se procesuiraju svi oni koji su počinili krivična djela,pogotovo teška krivična djela…

Za Pesterpress Naser Bakić