Osnovno tužilaštvo u Novom Pazaru učestvovalo u ubistvu u selu Paljevo kod Tutina

0
1742

Kako zvanično saznajemo, ubica Bahtjarević M. starosti 53 godine, iz sela Paljeva kod Tutina bio je policajac u Beogradu a kada je otišao u penziju, došao je u svoj zavičaj da nastavi život. Duže vrijeme je bio u sukobu sa rođakom i komšijom koji je samo imao drugo prezime a inače od istog plemena Kurtanović R. starosti 39 godina.Bez obzira što se slučaj prijavljivao više puta, policija bi odradila svoj deo posla ali bi Osnovno tužilaštvo u Novom Pazaru, koga vode sinovi kriminalaca koji rade kao pripravnici a od kojih tužioci nesmiju da pisnu, odbacivali krivične prijave i tužbe.

Kako mještani sela kažu: ,,Da je Osnovno tužilaštvo postupilo po zakonu, ubistva nebi ni bilo, ovako je tužilaštvo učesnik i isto je krivo koliko i ubica,,.

Od kako je u tužilaštvu došao pripravnik Palamar i još jedan visoki isto pripravnik, pa još jedan sa naočarima crni, srednjih godina, tužilaštvo je postalo pijaca na kojoj se prodaju životi ljudi. Tu se menjaju izjave, ne daju oštećenima izjavu koju su dali, kriju dokaze,ima još jedna visoka žena u pisarnici tužilaštva,kao i još jedna mala datilografkinja sa početnim slovom N. to je cijeli tim kriminalaca koji na dovodi do ubijanja. Zamislite koliko sakriju dokaza,koliko izmene izjava,koliko je njihovim sebetom ubijeno ljudi.

Bez obzira što su slučaj prijavljivali, Osnovno tužilaštvo u Novom Pazaru je odbacivalo svaku prijavu. Ovo tužilaštvo nije podiglo nijednu optužnicu niti optužni predlog za pretnje i ugrožavanje sigurnosti pa je izazvalo nekoliko ubistava, što je i samo tužilaštvo učesnik u ubijanju, jer ne preduzima nikakve mere, već namerno odbacuje prijave kako bi se ljudi međusobno ubijali.

Da je Osnovno tužilaštvo u Novom Pazaru preduzelo zakonske mere i podiglo optužnicu ili predlog, danas bi Kurtanović R. iz Paljeva bio živ.

Osnovno tužilaštvo u Novom Pazaru priprema još nekoliko ubistava jer ne preduzima ništa da spreči kriminalce da prete smrću, novinarima i ostalim građanima čiji su životi ugroženi.

Pozivamo državu Srbiju da ukloni kriminalce iz Tužilaštva u Pazaru i to iz Osnovnogtužilaštva,pripravnike i neke tužioce i jednog iz Višeg tužilaštva koji je bio policajac ranije kako bi država Srbija sprovodila zakon u djelo i spriječila ubistva koja su postala svakodnevna.

– Do sukoba dvojice muškaraca došlo je u selu Paljevo, nadomak Tutina, tokom kojeg je M. Bahtjarević potegao nož i nekoliko navrata u stomak ubo R.Kurtanović, nanevši mu teške povrede – rekao je izvor iz policije za .

Povređeni muškarac je hitno transportovan u novopazarsku Opštu bolnicu, ali je preminuo pri prijemu u tu zdravstvenu ustanovu.

Brzom akcijom policija je uhapsila osumnjičenog, a tom prilikom kod njega je pronađen nož kojim je izvršio zločin.

Prema nezvaničnim informacijama, dvojica muškaraca su od ranije bili u sukobu ali, je tužilaštvo pomagalo ubici…

Za Pesterpress Sanja V.