Centar za socijalni rad u Tutinu pomogao Altuni Manić,uskoro će biti određen staratelj

0
901

Već dva dana radnici Centra za socijalni rad u Tutinu, pomažu Altuni Manić i to kolektivno. Njih petoro, zajedno sa negovateljicama očistili su stan Altune Manić u Tutinu, oprali tepihe,posteljine,stvari i sredili stan.

Šta je bilo, bilo je…

Uskoro će Centar odrediti staratelja, jer Altuna Manić ne želi da ide u Dom, već da se neko brine o njoj svakodnevno, što je Centar odlučio da preda tužbu za lišenje poslovne sposobnosti i odredi staratelja presudom Osnovnog suda u Novom Pazaru, sudske jedinice u Tutinu koji je nadležan prema mjestu prebivališta.

Zbog bolesti koju poseduje Altuna Manić nije sposobna da sama rasuđuje i donosi odluke o sebi pa je zbog toga neophodan staratelj koji će se brinuti o njoj.

Ovom prilikom se zahvaljujemo radnicima Centra za socijalni rad u Tutinu, koji su pokazali humanost na djelu i dokazali da žele da pomognu onima kojima je pomoć potrebna.

Razgovor smo obavili i sa direktorom Doma zdravlja u Tutinu Šerifom Hamzagićom na njegov zahtjev,koji je rekao da je uvijek spreman da pomogne Altuni Manić sve što je u moći Doma zdravlja u Tutinu. Čak će po pozivu staratelja u buduće uvijek u svakom vremenu neko doći da pruži Altuni Manić zdravstvenu pomoć ma gdje ona bila.

Nama je cilj da se pomogne onima kojima je pomoć potrebna pa smo napravili dogovor da će Altuna Manić imati sve potrebne uslove za život.

Centar za socijalni rad i Dom zdravlja u Tutinu su spremni da pomognu u svakom vremenu i u svakoj situaciji koja bude potrebna Altuni Manić.

Obzirom da je direktor Doma zdravlja u Tutinu pred penzijom i da je svoj radni vijek proveo kao ljekar, želi da pomogne Altuni Manić i pruži zdravstvenu pomoć u okviru mogućnosti Doma zdravlja u Tutinu.

Centar za socijalni rad u Tutinu kao i Dom zdravlja u Tutinu, sarađivaće sa Nevladinom organizacijom Zambak iz Tutina a sve u cilju pružanja pomoći onima kojima je pomoć potrebna. Znamo da nijesmo sunce da ugrijemo cijeli svijet ali se trudimo da pomognemo svima koliko možemo a kojima je pomoć zaista potrebna.

Nevladinoj organizaciji Zambak je cilj da se pomogne nemocnima u ovom slucaju Altuni a nikako da kaznjavamo nekoga zbog propusta, ukoliko prizna gresku i zeli da u buduce pomogne i saradjuje.

Ovom prilikom se zahvaljujemo Centru za socijalni rad u Tutinu i Domu zdravlja u Tutinu koji su pomogli i prihvatili da pomognu sve što bude potrebno a u moći je Centra za socijalni rad i Doma zdravlja u Tutinu…

Za Pesterpress Naser Bakić