Priveden bivši načelnik zbog pretnji u Tutinu

0
1917

Bivši načelnik PS Tutin, Nermin Zećirović, priveden je danas u Policiskoj stanici u Tutinu,nakon što je uputio prijetnje smrću novonaru Naseru Bakiću iz Tutina.

Naime, bivši načelnik Zećirović je u više navrata provocirao time što je,prolazio pored kancelarije u kojoj radi novinar, pošto nije bilo nikakve reakcije od strane novinara , kasnije , negdje oko 12 sati kada je u kancelariji bilo samo jedno lice,prolazeći po ko zna koji put,kada je bio pored vrati koja su bila širom otvorena od kancelarije , Zećirović je zaprijetio jakim glasom nazvao po imenu novinara i zaprijetio: ,, Nasere sve ću vas pobiti,, a zatim,produžio prema Pešterskoj ulici. Pošto je u kancelariji bilo lice koje je došlo poslovno,upitalo je novinara Nasera Bakića, zašto ovaj Zežirović Nermin tebi prijeti,gdje mu je novinar odgovorio da mu već duže vrijeme prijeti ali da ga Osnovno tužilaštvo u Novom Pazaru štiti,te da ga je prijavljivao i podnosio krivične prijave u Osnovnom tužilaštvu u Novom Pazara, sa nekoliko svedoka i dokaza ali da još uvijek nije podignuta optužnica niti optužni prijedlog i ako je Više tužilaštvo u Novom Pazaru naložilo da se sprovodi zakon jednako za sve. Očekujemo skorije podizanje optužnice.

Da je tužilaštvo ranije postupilo po zakonu, ovo se danas nebi dogodilo.

Zatim je novinar, odma otišao u PS Tutin i prijavio slučaj,pa je ispitan i svjedok u policiji a skunuti su i video zapisi sa obližnjih objekata na kojima se jasno vidi da Nermin Zećirović prolazi baš pored samih vrati kancelarije gdje je u tom trenutku u prolazu zaprijetio jakim glasom smrću novinaru. Brzom reakcijom policije, Nermin Zećirović je uhapšen i priveden na saslušanje,pa je nakon izjave pušten da se brani sa slobode a slučaj je proslijeđen Osnovnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

Ovom prilikom bi pohvalili Načelnika PS Tutin Redžepović Isa i komandira Hamdiju Ahmetovića, koji su dokazali da postoji zakon za sve i da je prvenstveno sprovođenje i poštovanje zakona jednako za sve one koji čine krivična djela.

Osnovno tužilaštvo u Novom Pazaru treba raditi po zakonu i preduzeti zakonske mjere protiv Nermina Zećirovića jer ima nekoliko desetina krivičnih prijava podnetih protiv njega, čak se neke krivične prijave nalaze i u Tužilaštvu za organizovani kriminal odeljenja u Kraljevu.

Za ovaj slučaj, biće upoznate sve institucije u Srbiji nadležne za zaštitu novinara.

Za ovaj slučaj je upoznat i načelnik PU Novi Pazar Rešad DŽanković,kao i njegovi zamjenici koji rade svoj posao po zakonu.

Kako novinar navodi, obavijestio je Udruženje NUNS čiji je član, te da će i oni zatražili hitno postupanje tužilaštva jer se radi o višestrukim prijetnjama od istog lica a znajući da je za vrijeme njegovog mandata u PS Tutin,period 2008-2018 godine na teritoriji opštine Tutin ubijeno preko 10 ljudi, za neke se nikada nije ni saznalo ko ih je ubio ali se tačno znalo da su bili sa njim u svakodnevnom prljavom poslu i da su znali sa kim i šta nezakonito radi, a neki su i trgovali sa njim. .Ubistvu Fahrudina Skarepa je bio i prisutan kao tadašnji načelnik PS Tutin pa se očekuje skorije podizanje optužnice, jer je istraga završena. Podizanjem optužnice, država će dokazati da nema zaštićenih i da svako treba odgovarati za svoja djela…

Za Pešterpress Sanja I.