Skandal u Tutinu,žena ležala polumrtva a direktor Šerif Hamzagić nije je dao u bolnici

0
3746

Danas je na društvenim mrežama proširen video zapis u kome se vidi da starija žena leži polumrtva na drvima ispred stana u kojem živi sama. Radi se o Altuni Manić iz Tutina, bivšoj radnici škole, koja je svoj vijek provela radeći u školi i gledajući svog oca. Pošto je otac umro kasno, ona je ušla u godinama i nije se udala. Nema nikoga,živi sama.

Nakon što je porodica Zeković i Lazović koji su komšije sa Altunom Manić, obavijestili hitnu službu u Tutinu da je Altuna pala i da je polumrtva u dvorištu, hitna je odbila da je odvede u bolnicu.

Zar treba neko da umre, zbog toga što je nemoćan,zbog toga što nema porodicu. Ta žena je provela vijek radeći,uplaćivajući zdravstveno i penzisko osiguranje,zar sada ne treba niko da brine o njoj.

Hitna smjena direktora Hamzagića koji je privatizovao Zdravstveni centar u Tutinu.

Komšije su obavijestili Nasera Bakića, direktora NVO Zambak iz Tutina, koji se bori za pravima naroda, onda je on prijavio policiji, nakon nekoliko minuta, policija je odma došla i postupila po zakonu. Naser Bakić je zvao hitnu službu u Tutinu ali oni nisu hteli da dođu jer je direktor Šerif Hamzagić zabranio da Altuna Manić uđe u bolnicu u Tutinu.

Policija je odma otišla na hitnu u Tutinu i zatražila da izađu ili da im se piše prijava za nepružanje pomoći. Tek tada a skoro nakon sat i po vremena dolazi jedno malo vozilo, vozač i radnica Zdravstvenog centra u Tutinu i zajedno sa Naserom Bakićem i komšijama ubacuju je u to malo vozilo i vode na hitnu.

Nevladina organizacija Zambak iz Tutina je pokrenula peticiju za smjenu direktora Šerifa Hamzagića, a prijavu za zloupotrebu službenog položaja protiv Hamzagića je podneta istog dana nadležnim organima.

Inače, direktor Šerif Hamzagić je na toj funkciji postavljen kao član SDA i radi više od 10 godina.

Velike zgrade, stambene i poslovne,lokale i stanove pravi svaki dan, da li od direktorske plate, ostaje da se vidi…

Za Pešterpress Ana I.