Ugljanin i Dodik žele razmjenu teritorija Sandžaka i Srpske

0
343

Prema zvaničnim informacijama do kojih smo došli iz povjerljivih izvora, postoji tajni dogovor između Dodika i Ugljanina za razmjenu teritorija tako da Sandžak pripadne Bosni a Republika Srpska Srbiji.

Nakon oglašavanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za projekat koji je objavilo BNVS u svojoj izjavi kaže: ,, Šta vi hoćete u Sandžaku kada vas samo u tri opštine ima većina Bošnjaka a šta ćemo mi u RS gdje ima 63 opštine sa većinskim srpskim stanovništvom, vi ste prvi počeli,,.

Sama izjava Vućića govori da postoji dogovor između Ugljanina i Dodika o razmjeni teritorija.

Zašto se predsjednik Vijeća Esad DŽudžo ,kao i podpredsjednik Vijeća ograđuju od Autonomije Sandžaka, da li iz straha ili iz nekog drugog razloga.

Esad Dzudžo koristi Ugljanina samo za izbore a onda ga smatra neprijateljem i ako je na sve funkcije koje je do sada bio izabran zahvaljujući Ugljaninu. Neka Esad Dzudžo izađe sam na izbore, niko ga nikada neće glasati, on je to probao,imao je stranku i ponovo se ujedionio sa Ugljaninom.

Kome narod da vjeruje? Izabrali smo vijeće a oni se kriju kao mačka od paščeta,niko da izađe i da kaže ja sam tražio Autonomiju Sandžaka. Kako narod da podrži tu inicijativu ili odluku Vijeća ako niko ne stoji iza nje?

Narod Sandžaka je prevaren, tražili su da se pišemo Bošnjaci a mnogi političari se ograđuju od Bosne, pa se i Bosna ograđuje od Sandžaka. Rasparčali su Sandžak a narod otjerali po Evropi. Sandžak mora biti jedinstvena prekogranična regija,tek onda može rješavati status.

Ugljanin se okrenuo Kosovu a tražio od naroda da se pišu Bošnjaci, što je kontradiktorno.

Najbitnije je sačuvati mir, jer se ratovima samo uništava narod i imovina i stvara mržnja koja nam donosi sirotinju i nikako da izađemo iz ovih kandži siromaštva.

Dokle ćete trgovati sa narodom više i praviti nas budalom…

Najbolje rješenje za zemlje Balkana je da što prije uđu u EU, samo tako će prestati ratovi makar jedno vrijeme, koji se vijekovima vode oko međa,nacija i religija a ponovo živimo svi zajedno…

Za Pesterpress Naser Bakic