SKANDAL:Ugljanin i DŽudžo ne zbore,svako vuče na svoju stranu

0
710

Nakon što je Esad DŽudžo oteo vlast Sulejmanu Ugljaninu i postao predsjednik Vijeća, nastao je haos. Nikada Esad nije otišao nigdje na sastanku sa Sulejmanom. Dolazili su iz Kosova delegacije i samo ih je Ugljanin dočekao. Esad DŽudžo je pobegao svaki put kada bi nekoga u Vijeće pozvao Ugljanin ili kada bi neko pozvao Ugljanina on bi išao bez Esada, odnosno predsjednika Vijeća. Sandžačke novine koje vodi Esad DŽudžo pišu sve i svašta protiv Ugljanina.

Dok se oni svađaju, narod Sandžaka trpi veliku štetu, jer se više niko ne brine za posao kojim treba da se bavi Bošnjačko Vijeće, već samo ko će da uzme više para od tih 22 miliona, koliko je država Srbija izdvojila za Vijeće za ovu godinu.

Tako će da prolazi vrijeme do idućih izbora i narod neće dobizi nikakva prava jer se vijećnici samo svađaju.

Skoro su se predsjednik,podpredsjednik i još neki vijećnici ogradili od odluke za status Sandžaka, pa se pitamo ko onda vodi vijeće. Nakon što je najavljena kontrola iz Beograda u Vijeće, mnogi se uplašili i javno se ograđuju takve odluke ili prijedloga koji su oni svi zajedno pisali,usvojili i objavili. Nakon što je počela prijetnja iz Beograda, mnogi su se javno ogradili.

Za šta onda služi Vijeće ako u njemu imamo strašljive ljude, ako u njemu imamo ljude koji međusobno ne govore ili se stalno svađaju…

Za Pesterpress Lejla D.