Ko će biti novi predsjednik BNVS nakon raspada koalicije SDA i SDP

0
976

Raspad koalicije SDA i SDP je već završen samo se zbog straha zvanično ne izlazi u javnost da se kaže istina.

Rahić poziva da se ne ruši koalicija, dok su Ugljanin i Ljaić već dogovorili razbijanje koalicije.

Narod je navikao da se kao djeca stalno svađaju, nekada su se ranjavali i pucali,čak i ubijali jedni druge, pa pravili koaliciju, pa opet i sad opet i tako kada god bude vlast u opasnosti da se izgubi oni nađu neki metod da se udruže i kupe glasove samo da se ostane na vlasti. Narod više nikoga ne interesuje, niti narod više ko pita, sami oni donose odluke, kao da im je Sandžak babovina a ne imovina svih naroda koji žive u Sandžaku.

Šta se krije iza raspada koalicije, prvo je rizik da Esad Džudžo koji je došao za predsjednika BNVS bez da ga narod bira, ostane bez te funkcije i on je spreman napadati i jedne i druge samo da ostane na tu funkciju. Predsjednik BNVS treba biti neko koga je birao narod.

Pošto je velika mogućnost da Zukorlić preuzme vlast na predstojećim izborima, SDA i ZDP žele da posebno skupljaju glasove jer ako su zajedno, obrukaće ih Zukorlić ako bude imao više glasova od obojice. SDA planira da dobije veći broj glasova zbog traženja Autonomije Sandžaka, no lider Ugljanin je već u penziji a Ljaić je rekao da izlazi iz Vlade i da želi da se kandiduje za gradonačelnika Novog Pazara jer u Beogradu više ne može da krade novac.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je odložio vanredne izbore pa su planovi SDA i SDP propali.

Borba za vlast je ogromna, SDA i SDP ne biraju sredtva da ostanu na vlast. što je i historija pokazala, ubijali su ljude zbog vlasti, ranjavali i prodavali imovinu naroda samo da bi kupili glasove i ostali na vlast…

Za Pesterpress Naser Bakić