SKANDAL U TUTINU: Evo šta je uradila SDA u Tutinu

0
2306

Danas smo dobili tekst sa pratećom dokumentacijom oštećenog koji prenosimo u cjelosti:
,,Smatram da se obracam pravim medijima za vest koju imam da podelim sa Vama jer je neophodno da nasi sugradjani za to znaju.
Naime, jutros je inspekcija iz Kraljeva dosla po prvi put u obilazak klanica manjih preduzetnika sa kamionima u pratnji za oduzimanje mesa ( unapred je bez pregleda odluceno da se meso oduzme ) i time onemogucila najvecu prodaju uoci nam nadolazeceg Bajrama. Dok preduzetnicima nista nije bilo jasno, zasto bas oni dok postoje jako veca preduzeca koja ilegalno kolju neprijavljenu stoku. Pronađena je kopija prijave koja je najverovatnije ispala nekom od inspektora dok su pregledavali objekte.
Na opste zaprepascenje mesara i manjih preduzetnika prijavu je poslao ni manje ni vise nego celnik SDA E. A. nacelnik za inspekciju u Opstini Tutin.
U utorak, 28.maja je SDA organizovala iftar za preduzetnike iako im je pre toga pozvala inspekciju. U prilogu Vam dostavljam i pronadjenu kopiju. Na poledjini su se i nalazile instrukcije kako doci do odredjenih objekata. Interesantno je da se na spisku ne nalazi samo jedna mesara u Tutinu vlasnika R.H. i da se zahteva inspekcija pre bajrama sto ste verovatno i sami primetili,,.
Naš čitalac nam je poslala i dokumenta u kojima se prijavljuju sve mesare i klanice u Tutinu osim, jedne vlasnika R.H. koje nema na spisku za kontrolu. Dokumen,odnosno prijavu inspekciji u Kraljevu je potpisao inspektor opštine Tutin E.A i Njegova saradnica i zahtevaju da se izvrši kontrola u mesarama i klanicama do 31.05.2019. godine,navodeći prije bajrama muslimanskog praznika, samo da bi spriječili da rade mesare a da se posao napravi samo jednoj mesari koju nijesu prijavili…
Pismo smo prenijeli u cjelosti