Narod da prebije one koji pozivaju na rat

0
724

Pozivam Albance,Bošnjake i Srbe da ukoliko bilo ko od političara bude pozivao na rat, da se takvo lice prebije,jer bolje je prebiti nekoliko onih koji pozivaju na rat, nego da gine nevini narod.
Imali smo ratova, ubijali smo jedni druge, na kraju moramo da živimo zajedno.
Svi znamo da su Srbi želeli da unište Albance,Bošnjake,Hrvate,Crnogorce i Makedonce ali da u tome nijesu uspjeli, zato, nove generacije trebaju da svate da moramo živjeti zajedno i da se ne može jedan narod uništiti.
Svaka država na Balkanu treba da se pozabavi problemom iseljavanja i siromaštva stanovnika a ne da prave probleme sa drugim narodima.
Da li se može već jednom narod Balkana opametiti i svatiti da mora da postoje nacionalnost: Albanci,Bošnjaci,Srbi i ostali narodi, da mora da postoje religija islam i hrišćanstvo, da mora da postoje različite partije i stranke, da mora da postoje različita imena,da moraju da postoje džamije i crkve,da mora da postoje druge rase i boje ljudi.
Najvažnije je svatiti da je svačiji život jednako vrijedan i da mi nijesmo nikome dali život i nemamo pravo da ga oduzmemo.
Mi kao narod, moramo da svatimo da smo jedni drugima vječiti komšije i da smo vidjeli da u ratovima ne možemo uništiti jedni druge i da nas mora imati svija na zemlji i da moramo živjeti zajedno,bez obzira da li se voleli ili mrzeli moramo se poštovati.
Zašto ako moramo da živimo zajedno u Albaniji,Kosovu,Bosni,Srbiji,Hrvatskoj,Crnoj Gori,Makedoniji i ostalim državama, ne napravimo lijep odnos među narodima, da nam život bude lijep i da poštujemo jedni druge. Hajde da svatimo da trebamo napraviti budućnost našoj djeci, da ojačamo ekonomiju, da sprovodimo zakon jednako za svija, da vrijednost jednog čovjeka ne može biti veća od drugog.
Mi ne smijemo zaboraviti genocid i zločin nikada ali, moramo svatiti da nam je jedini način da svatimo da moramo da živimo zajedno sa drugim narodima i da se moramo poštovati.
Nemoj da narod naseda na provokacije budala kojima je jedini uspjeh da ratuju i prave zlo,takve treba prebiti i zaustaviti da ne šire mržnju među narodima…
Naser Bakić