Zašto je Vučić najbolji predsjednik Srbije

0
1566

Srbija je imala mnogo predsjednika, većinu su ubijali Srbi i to šta kraljeva, premijera,predsjednika ubijeno je preko 30 vođa u Srbiji.
Narod je nekako navikao da mu neko komanduje vijekovima, Vučić je naslijedio komandu i dobro mu ide.
Najveći korak koji je uradio jeste uspostavljanje kontakata sa Albancima, Bošnjacima i Turcima. Jedini predsjednik Srbije koji je ratovao a uspeo da uspostavi kontakt sa tim narodima kada je postao predsjednik.
Neki ga smatraju diktatorom, neki strogim političarem, ali, sve u svemu nekako je dobro što kaže ono što misli, pa mi drugi narodi znamo šta nam misli, dok mnogi drugi su krili svoja mišljenja pa smo mi imali drugačiju sliku i mišljenje prema njima.
Neki mu zamjeraju za rečenici ,,100:1,, Mnogo je onih Srba što misle da bi trebalo 200:1, ali nikada to ne kažu, neki su počinili genocid i ubili mnogo više Albanaca i Bošnjaka nego što je Vučić izjavio a takvi su govorili da su prijatelji Albancima i Bošnjacima.
Sa druge strane, Vučić je čovjek koji je nacionalista i on to ne krije. Nikada nijesu predstavljali opasnost nacionalisti, to je samo ljubav prema svom narodu, problem su oni koji govore da nas vole više od svog naroda e oni su opasnost za druge nacije u Srbiji i regionu, jer onaj koji ne voli svoju naciju kojoj pripada, takav mrzi sve nacije i narode.
Svi mi volimo svoju naciju, svoju religiju i to je normalno, nije normalno ako je nebi voleli, ako nebi bili nacionalisti, ali, u smislu da volimo svoju naciju, svoju religiju a ne da napadamo i vrijeđamo druge nacije i pripadnike drugih religija.
Nama je nekako uzrečica Srbin ta, Srbin ta, drugačije je kad je Srbin koji govori šta misli, od Srbina koji govori drugim jezikom od onog što mu srce diktira.
Ono što mu zamjeram jeste, što je vratio sudije i tužioce nakon reizbora 2009 godine, što još uvijek nije regulisan taj pravni sistem u sudovima, jer nema države ako nem dobro pravosuđe.
Najviše mu pada rejting kada se susreće sa Dodikom, tada i regija i svijet ima drugačije mišljenje, sa druge strane, Dodik je političar kojem je svaki predsjednik Srbije ofinger za koji se zakači i ne pušta ga, pa možda se i Vučiću zakačio.
Normalno je da ima grešaka, ipak svaki je čovjek grešan. Međutim, sama činjenica da je visok iznad prosjeka, malo se više primjećuje šta radi od ostalih.
Ono što je važno za Sandžak, jeste da se uradi autoput kroz Sandžak, da se uradi put Novi Pazar-Tutin, da se spoje putevi preko Pešteri, da se pojača struja u Sandžaku. Sa takvim uslovima, biće moguće da se ostane na ovim prostorima. Kasnije ćemo tražiti da se uvede zakon da se plaća nezaposlenim licima sve dok im se ne obezbijedi posao, kao i da se poljoprivrednicima smanje dadžbine i bezpotrebni nameti, jer od poljoprivrednika zavisi da li će država biti gladna ili sita i mnogi drugi projekti…
Za Pesterpress novinar i dopisnik : Naser Bakić