Djevojka iz Sandžaka umrla od gladi u Siriji a grad Novi Pazar skuplja novac za šejtana

0
1012

Nekoliko porodica iz Sandžaka nalazi se već duže vrijeme u logorima u Siriji. Kako Pesterpress saznaje, jedna djevojka starosti 20 godina, umrla je od gladi.
Žalosno je da se među porodicama nalazi i nekoliko maloljetne djece, koja su iznemogla i gladna, nemaju hranu i piće.
Nevladina organizacija Zambak iz Tutina je nekoliko puta slala dopis Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, da se izbave porodice iz logora koje su državljani Srbije ali su se oni oglušili i ako su obećali da će pomoći.
Kako kaže direktor NVO Zambak Naser Bakić iz Tutina, nekoliko puta su nam se obraćale porodice čiji su članovi u Siriji već duže vrijeme zarobljeni u logorima. Te porodice, žene sa djecom su gladne i žedne, bez sredstava za higijenu, posteljine i ostalih potreba za život. Mi smo slali pismeno zahteve nekoliko puta, zvali smo i obavljali razgovore telefonom sa Ministarstvom spoljnih poslova, kao i sa ambasadorom u Siriji i oni su nam obećali da će ih izbaviti ali, do sada ništa nijesu preduzeli da ih izbave iz logora, kaže Naser Bakić.
Niko iz vlasti Novog Pazara, niti drugih gradova Srbije i Sandžaka se nije pobrinuo da se izbave porodice iz logora koje su državljani Srbije, odnosno iz Sandžaka a organizuju prikupljanje novca za šejtana koji je izgoreo prije neki dan u Francuskoj Pariska katedrala Notr Dam.
Zamislite koliko je Francuska bogata država a da njoj prikuplja Novi Pazar novac, ma to je i smiješno i žalosno.
Kakva je to vlast u Novom Pazaru,koja se ne brine toliko godina za gladne u Siriji, pogotovo za one u logorima iz Sandžaka koji umiru od gladi a da se odma zabrinula što je izgorjela šejtanova kuća u Francuskoj i da je treba obnoviti?
Dokle ćemo imati političke predstavnike koji će voditi tafru umjesto raditi za dobrobit naroda, koji će se boriti za vlast umjesto za narod, koji će trošiti novac u ono što je potrebno narodu a ne u ono za šta će ih neko pohvaliti…?
Pesterpress