Sakrili mrtvog čovjeka u Bolnici u Novom Pazaru

0
1643

Bolnica u Novom Pazaru je poznata po raznim skandalima, jedan od njih se desio kada su građani Novog Pazara ba[ u tom gradu, pronašli na ulicu starijeg mrtvog čovjeka N.D. Sa Pešteri, odma su pozvali  hitnu službu . Nakon dolaska, hitna službe je N.D. Prebacila u bolnicu u Novom Pazaru, kada su konstatovali smrt, najverovatnije srčani udar, ljekari i pomoćni radnici su mrtvog N.D. Prebacili u kapelu.

Bez obzira što je N.D. Sa Pešteri posedovao kod sebe i mobilni telefon i lična dokumenta, niko od radnika bolnice nije prijavio policiji niti porodici. Ovakvo ponašanje radnika bolnice u Novom Pazaru i rukovodstva je sakrivanje mrtvog čovjeka.

Nakon što se stari N.D. Nije javljao na telefon porodici  duže vrijeme, porodica je pozvala policiju i prijavili slučaj. Policija je saznala da se nalazi u kapeli u Novom Pazaru nakon nekoliko sati  .

Neodgovorno ponašanje rukovodstva bolnice u Novom Pazaru, dovodi u sumnju mnoge slučajeve : ,, Odu na pregled a dovedu  ih  mrtve. Aperisavaju ih i kada ne treba, većini pacijenata  je slijepo crijevo viška pa ga svakom pacijentu odmah maknu. Nekom pacijentu  su i bubrezi viška, nekom žućna kesa, na porodilištima i da ne pričamo šta se dešava…,,. Tako svjedoče mnoge porodice koje su izgubile svoje najmilije, zbog maćehinskog ponašanja rukovodstav novopazarske bolnice…

Saznaje Pesterpress