SKANDAL U TUTINU: Bivši načelnik uništio pištolj koji je predmet krivičnog djela ubistva

0
2444

Bivši načelnik PS Tutin, Nermin Zećirović iz Tutina, uništio je pištolje koji je bio predmet krivičnog djela ubistva.

Nakon što je od strane Višeg suda u Novom Pazaru tri puta , zatraženo da se veštači pištolj koji je bio predmet krivičnog djela ubistvo, tadašnji načelnik Nermin Zećirović uništava pištolj iz razloga da bi pomogao ubicama da se manje osude.

Kada je sudija Višeg suda u Novom Pazaru, sada rahmetli Rifat Kurtović zatražio da se veštači pištolj, koji je policajac u civilu bacio pored tada ubijenog rahmetli Sabahudina Bakića, kako bi se utvrdile činjenice čiji je bio pištolj? Tada bivši načelnik Nermin Zećirović uništava pištolj i tek treći put daje odgovor preko poslušnika Hilmije Numanovića, da je pištolj dat za masovno uništenje.

Kako je moguće da se predmetni pištolj, koji je predmet krivičnog djela uništi a suđenje još u toku, presuda nije doneta i to za ubistvo? Ovakav stav policije u Tutinu, tačno govori o umiješanosti nekog iz policije u ubistvo i pomaganju ubicama, sakrivanjem materijalnih dokaza koji su od značaja za sud i donošenje presude. Ovakvo ponašanje policije u Tutinu, odnosno tadašnjeg načelnika, govori o tome da je policija u Tutinu bila privatizovana, jer je radila šta im je volja. Postoje tu dobri i čestiti policajci, koji rade po zakonu ali su i oni imali pritisak od tadašnjeg načelnika Zećirovića jer su radili po zakonu a on je imao neki svoj zakon. Umislio je bio da je ,,Bog,, i radio šta mi je volja, oštetio i državu i narod za nekoliko miliona evra , zašto još nije u zatvoru i kada će, ostaje da se vidi.

Napominjemo, da je 19.07.2008. godine na tradicionalnom teferidžu u selu Devreče kod Tutina, ubijen rahmetli Sabahudin Bakić iz sela Devreč, kod Tutina i da su ga ubili više lica, od kojih je glavni Amel Pepić i Elvir Kurtanović iz sela Harapoviće kod Tutina. Oni su sa još četvoricom, svirepo ubili rahmetli Sabahudina Bakića, od kojih su samo troje osuđeni, na ukupnu kaznu zatvora od 10 godina, o čemu smo ranije pisali.

Iako je teferidž bio tradicionalan, policije toga dana, osim jednog u civilu, nije bilo na vašaru.

Suđenje je trajalo punih sedam godina, menjalo se sedam sudija i četiri tužioca.

Napominjemo, da je policija pomagala, ubicama, sakrivala dokaze i uništavala predmete, što dokazuje i ovaj dokument koji objavljujemo.

Ovaj slučaj je samo jedan od ukupno 15 ubistava koliko je bilo za vrijeme njegove vladavine od 2008-2018 u PS Tutin na funkciji   načelnika policije.

Možda je sada jasno kakav je bio Nermin Zećirović i šta je sve radio. Policiju u Tutinu je privatizovao,kao i cijelu imovinu policije stavio je bio u privatni posed i koristio za trgovinu, čak je davao i trgovcima, što je i objavljivano policisko vozilo na kome je fotografisano fizičko lice ispred srednje škole u Tutinu, o čemu je javnost upoznata ranije.

Novo rukovodstvo u PS Tutin od 01.01.2019. godine,polako vraća povjerenje u policiju i državu. Do sada obavljaju funkciju načelnik Redžepović  i komandir Ahmetović u skladu sa zakonom i nema primedbi na njihov rad.

Za ovakvo krivično djelo koje je učineo službenok policije, slijedi zatvor, taj čovjek još uvijek nije procesuiran, zašto, pitajte Osnovno tužilaštvo u Novom Pazaru koje ga štiti za sva krivična djela. Iako više nije načelnik i nema nikakvu funkciju, još uvijek neko u Osnovnom tužilaštvu, zbog ranijih prijateljskih odnosa je njegov branilac i sakriva krivične prijave protiv njega.

Državno vijeće tužilaca je obavešteno o svemu i sve pritužbe su osnovane. Napominjemo da ga u Višem tužilaštvu štiti samo tužilac Filimonović, inače bivši policajac, ostali tužioci rade po zakonu, možda do nekle i Alibašić ali ne značajno. Dok u Osnovnom tužilaštvo od skoro ga štiti tužilac Koškovac. Od sudija ga štiti u Višem sudu, sudija Šemso Hadžić i do nekle Slađana Čolović, a u Osnovm sudu, sudija Vesna Luković i Edin Hodžić. Ova službena lica se od skoro kontrolišu, pogotovo u predmetima bivšeg načelnika Nermina Zećirovića, protiv koga se vodi nekoliko desetina krivičnih postupaka…

Naser Bakić