EVO KO JE UBIO STUDENTA ERNADA BAKANA IZ NOVOG PAZARA

0
1664

Zašto je za ubistvo predmet u Osnovnom sudu a ne u Višem, zašto je i kako mogao upravljati neregistrovanim vozilom početnik koji je tek položio vozački ispit i to u gradu od preko milion stanovnika?

Zemunac Ivan M. (19) osumnjičen da je 4. marta u Ulici cara Dušana na pešačkom prelazu udario vršnjaka iz Novog Pazara Ernada Bakana, koji je dva dana kasnije preminuo, upravljao je ,,neregistrovanim automobilom Daevu Neksia,,.

Tužilaštvo je dužno da preko raspoloživih dokaza (Video zapisa) utvrdi činjenicu, sa kojim vozilom je tačno upravljao ubica Ernada Bakana? Da li se pokušava izbeći pravo na naplatu štete od osiguravajućeg društva pa se time sakrivaju činjenice o osiguranom vozilu, jer je osiguranje dužno platiti porodici Bakan po zakonu.

Na video zapisu se tačno može utvrditi o kojem se vozilu radi, čak u gradu postoje kamere na svakih sto metara.

Ono što je začuđujuće jeste, kako da ubica nije uhapšen i pritvoren, obzirom da se radi o ubistvu sa čistim umišljejem, jer je na pešačkom prelazu ubijen i to na mjestu gdje je jedna od najprometnijih ulica, gdje je preglednost dobra i to  bez uopšte kočenja.

Kako je mogao u gradu gdje je ograničenje 40km/h voziti preko 80km/h a da ga pri toj bahatoj vožnji  niko ne zaustavi od policije?

Ostaju mnoga otvorena pitanja a jedno od njih je i da ubica koji je na slobodi može uticati na svedoke  i prekrivanje dokaza, što je tužilaštvo bilo dužno da mu odredi pritvor od 30 dana.

Porodica Bakan ima pravo na uvid u spise predmeta, kao i njihov punomoćnik advokat. Porodica Bakan ima  pravo da učestvuje u prikupljanju dokaza koji su od značaja za tužilaštvo i sud, jer je tužilaštvo po zakonu na stranu oštećene porodice Bakan. Krivičnom gonjenju se može pridružiti porodica Bakan iz Novog Pazara kao oštećeni i ima sva prava kao i tužilac u postupku…

Za Pesterpress Naser Bakić