ISTINA O UBISTVU RIFATA TIGANJA: Razgovor sa ocem ubijenog Hasom Tiganjom

0
4237

Danas smo posjetili porodicu Tiganj u selu Pope kod Tutina, gdje je živeo sada ubijeni Rifat Tiganj, razgovarali smo sa ocem Hasom Tiganjom i došli do novih detalja o ubistvu njegovog sina Rifata.

Kako kaže Rifatov otac Haso Tiganj,, Ubjeđivali su me da ne radimo obdukciju ali sam ja od početka bio ubeđen da su ga ubili, BIO SAM ODLUČAN I INSISTIRAO SAM DA SE OBDUKCIJA MORA URADITI jer mi se sin žalio više puta da ga radnici maltretiraju, da su ga zatvarali u buretu, stavljali mu krv u kahvu i terali ga da radi sve poslove za koje su drugi zaduženi, znam da nikada ne bi digao ruku na sebe, da je to hteo ne bi uradio u mesari gdje ima toliki broj radnika. Radnici znaju ko ga je ubio,policija je trebala da odma privede sve radnike i ispita, međutim tadašnji Načelnik policiske stanice u Tutinu nije preduzeo ništa što zakon nalaže,,.

Zašto su stajala dokumenta od obdukciskog nalaza u fijokama Policiske stanice u Tutinu i Višem tužilaštvu u Novom Pazaru, to je bio njihov posao jer ih država plaća da štite građane. Znajući da je ubijeno nekoliko ljudi u Tutinu i da mnoga ubistva nijesu rasvetljene u zadnjih deset godina, rijetko sam zaspao a da ne mislim o svom sinu, zašto su ga ubili i ko ga je ubio, čisto sam imao ubeđenje da su ga ubili. Kako može ubica da spava, kako mogu da spavaju oni koji su mu pomogli da ga obese jer jedan sam to nije mogao uraditi. Zahvaljujući  profesionalnom radu doktora Ljubiše Božića obducenta, otkriveno je da je prvo udaren tvrdim predmetom u glavu a onda zadavljen i obešen. Da su policija i tužilaštvo radili svoj posao, istog dana bi se otkrio ubica.

Pored svega toga,najteže mi je bilo kada su ga doveli ispod kuće kolima, bio je jedan nepoznat čovjek i prvo mi je tražio da mu platim prevoz pa da uzmem ubijenog sina, kojeg je doveo sa obdukcije.

Kako kaže otac ubijenog Haso Tiganj, da je njegov sin nasilje koje je trpeo prijavljivao vlasniku mesare,njegovom bratu te članovima porodice, da je policija iz Tutina sve to znala ali niko nije preduzimao ništa.

Jadina želja mi je  da saznam ko ga je ubio i zašto,kaže otac Haso kroz suze. Da li ubica zna da je osirotio troje djece, da je uzeo jedan mladi život, da je uništio njegove roditelje, braću, sestre, suprugu  i cijelu porodicu, kako može neko da šuti skoro deset godina, neko ko je svirepo ubio mog sina, ovo je zločin, ubiti nekoga pa ga obesiti, to je zločin i taj zločinac slobodno šeta zahvaljujući policiji i tužilaštvu.

Rahmetli Rifat je bio miran,povučen i veoma pošten radnik,bio je oženjen i otac troje djece, sa porodicom je živeo sretno i izdržavao ih od svog rada.

Nakon njegovog ubistva, neki radnici su me ubjeđivali da se sam obesio,da nisam trebao raditi obdukciju,kako je neko mogao ko radi da ode u toliki broj radnika i to ujutru kada je tek počeo da radi a da ga niko ne primjeti,zašto su poslali maloljetnika da ga navodno potraži nakon dva sata, zašto su sakriveni video snimci jer je mesara obezbeđena video nadzorom,sve su to sakrili?

Rifat Tiganj ubijen je 2009. godine u mesarskoj radnji, a njegova porodica je devet i po godina sumnjala da je on izvršio samoubistvo

U Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru ponovo je pokrenuta istraga smrti Rifata Tiganja, mesara iz Tutina, koji je 26. marta 2009. godine nađen obešen u mesarskoj radnji.

Dosad se verovalo da je Rifat izvršio samoubistvo vešanjem, ali skoro deceniju kasnije slučaj je dobio šokantan obrt!

Preokret se dogodio kada je Rifatova supruga Mirsada Tiganj, raspremajući sobu svog svekra, Rifatovog oca Hasa, pronašla obdukcioni nalaz u kome stoji zaključak da Rifat nije izvršio samoubistvo, nego da je ubijen.

Porodica je ubjeđena da će se ubica brzo pronaći i rasvijetliti svirepo ubistvo člana  porodice  Rifata Tiganja…

Naser Bakić