SKANDAL U POŠTI U TUTINU: Pored pljačkanja, kradu i pisma za kriminalce

0
1091

Več nekoliko puta je razbijana pošta u Tutinu u periodu od 2008-2o18 godine, ukradeno je preko 100 hiljada evra, nikada lopovi nijesu pronađeni.

Kako se građani i mještani opštine Tutin žale svakodnevno da im pisma ne stižu, da se kradu pisma vezana za kriminalce koja dolaze od nadležnih instirucija iz Srbije, to se dešava i da se kradu sva važna dokumenta i to odgovori na pritužbe na rad, razne prijave građana i mještana završavaju ko zna gdje.

Nekoliko lica se žalilo direktoru pošte ali, sve je uzalud, ipak rijetko koje pismo dodje do privatnih tužioca.

Nakon što je Osnovno tužilaštvo u Novom Pazaru postalo advokatska kancelarija kriminalcima iz redova bivše  policije iz Tutina, odnosno policajaca koji su udaljeni zbog kriminala iz Tutina, sve više nestaju pisma vezana za te kriminalce. Nekoliko puta neka  lica u svojstvu tužioca su provjeravala u nadležne institucije, gdje su dobili odgovor da su već poslali odgovore i preduzeli zakonske mjere ali privatni tužioci nijesu dobili ništa,pa su podučeni da u buduće odgovore dobijaju na drugi način a da pokrenu prijave protiv odgovorih u pošti u Tutinu. Na taj način se štite kriminalci. Sada se pokreće postupak protiv odgovornih lica u pošti u Tutinu i utvrđuju se činjenice ko krade pisma, zašto i za koga,tako da će se primjeniti zakon Srbije i prestati sa krađom pisama jer je to krivično djelo, pa će neka lica biti i uhapšena…

Za Pešterpress Ajka  Z.