SMUTNJA IZ POLICIJE U TUTINU ODNIJELA MNOGE ŽIVOTE U PERIODU OD 2008-2018 GODINE

0
1059

Cijeli tekst se odnosi na period od 2008-2018 godine u Tutinu a zlo je iz policije.

SVA UBISTVA SU SE DEŠAVALA VIKENDOM JER JE TADA TAČNO ODREĐENO KO JE DEŽURNI POLICAJAC,TUŽILAC I SUDIJA.

UBICE JE BRANIO SVE ISTI ADVOKAT EKO DULJEVIĆ IZ NOVOG PAZARA A SUDIJA JE BILA ZEJNEPA KAVRAIĆ, KASNIJE SE UBACILO JOŠ NEKIH SUDIJA, TUŽIOCA I U OSNOVNOM I U VIŠEM SUDU I TUŽILAŠTVU.

SVE SE OVO MOŽE LAKO PROVJERITI U PREDMETIMA U NOVOPAZARSKOM SUDU ILI RAZGOVOROM SA PORODICAMA UBIJENIH .

PRESUDE SU BILE NAJVIŠE 8. GODINA ZATVORA  ZA UBISTVO A MNOGE ISPOD 5. GODINA, ZA MNOGA UBISTVA SU I OSLOBAĐANI UBICE.

OSNOVNI SUD I TUŽILAŠTVO SU BILI ZADUŽENI ZA OSTALA LAKŠA KRIVIČNA DJELA,ODBRANILI POLICIJU I LJUDE IZ VLASTI A TOVARILI ONE KOJI NIJESU U KLANU.

Smitnja koja je izvor iz policije iz Tutina u periodu od 2008-2018 godine, zbog trgovine drogom, oružjem, cigaretama i ostalom neakciznom robom, odnijela je mnogo života.

Ko nije htio da radi sa  vođom iz policije i klanom, ili se sumnjalo da će prijaviti, smutnja je išla ovako: Prvo su vođa i klan, zavađinjali narod, govorili jednima da ih prijavljuju drugi a kod drugih da ih prijavljuju prvi. Svi koji su znali više o trgovini a nijesu htjeli ulaziti u posao, bili su ili napadani ili likvidirani.

Vođa policije i klan, uzimali su omladinu i držali kao taoce, morali su raditi za njih, imali su određene kahve u kojima su boravili poslije 00 sati poslije ponoći, odatle su angažovani dileri, trgovci, koji su od vođe dobijali zadatke, šta ko treba da radi. Zamislite da su radili sa  trgovcima godinama, onda kada saznaju da se možda neka roba prodala bez znanja i dijeljenja novca od zarade, tada bi se nagovorili policajci koji su bili pasivni da ih uhapse, jer nijesu radili po dogovoru. Vođa policije, tada govori uhapšenom da ga je prijavio neki njegov neprijatelj, odnosno neko ko zna mnogo  o trgovini i ako taj nema veze sa tim, tada se dolazi u sukobu i dolazi do ubijanja.

Mafija na čelu sa vođom tutinske policije, uzima huligane, daje im procjenat, daje im dozvolu za nošenje oružja, tako da mnogi i danas nose oružje bez ikakvog osnova za to, čak i po kafana vade pištolje, pucaju na znakove na relaciji Tutin-Novi Pazar, što se može i danas vidjeti na znakovima pored puta. Takvi nose folije na vozilima i imaju određena mjesta za sjedenje i razmjenu trgovačke robe, neki rade privatno a neki u Opštini i Centru  za socijalni rad u Tutinu.

Trovali djecu po školama, prvo lakom a onda težim drogama. Napravili grupu učenika  u školama koja je prodavala drogu za njih i njihove saradnike , ucenjivali tuđu djecu, otimali im novac koji  su od roditelja dobijali za užinu a davali im lake droge.

Klan je napadao i maltretirao porodice onih koji nijesu želeli raditi za njih, rasturali su tuđe porodice,tukli narod koji bi saznao o nelegalnoj trgovini, zajedno sa vlašću, montirali sudske procese, imali svoje sudije i tužioce. Mafija je bila bogata, kuće na more, stanove po Tutinu, Kosovu a neki i u inostranstvu.

Klan je bio i u sukobu sa poštenim policajcima, koji nijesu željeli ući u taj klan, danas su na sudovima sa vođom klana, mnogi pošteni policajci nijesu ni podnijeli krivične prijave  za ucenjivanje, primoravanje da uđu u klan i zlostavljanje od vođe i klana.

Postoje mnogi pošteni: Policajci,tužioci i sudije ali, do njih nikada predmeti ne mogu doći, jer se tačno montira i zna ko treba preuzeti i kada predmet.

Samo neki detalji koji su uzrok smutnje  klana iz policije na čelu sa bivšim vođama u Tutinu u periodu od 2008-2018 godine:

 1. Ubijen Naser Krlić starosti 34 godine iz sela Čarovina opština Tutin 13.09.2008. godine subota , ubica osuđen na 3. godine zatvora.
 2. Sabahudin- Cako Bakić iz Devreča ubijen je 19.07.2008. godine ispred porodične kuće na vašaru u Devreče od strane kriminalne grupe iz sela Harapovića,subota. Ubica Amel Pepić osuđen na 8. godina  zatvora, Elvir Kurtanović na jednu godinu, dok su još dvoje učesnika uslovnom osudom.
 3. Ubijen policajac Željko Zečević starosti 39. godina, dana 02.03.2010.godine, neutvrđeno ubistvo za koje je nevin osuđen Fahrudin Mavrić  starosti tada 25 godina iz Batraga na 30 godina zatvora.
 4. U PETAK uveče oko 22 sata, u selu Đerekare na Pešteru, opština Tutin, sa više hitaca iz automatske puške ubijen je Ismet Suljović (32), vlasnik pilane. 30.09.2016. godine, još uvijek se ne zna ko je ubica.
 5. Oko 14,30h došlo je do pucnjave u centru Tutina, od posledica ranjavanja u tutinskoj bolnici preminuo je Zilhad Bahtijarević (28), a teško povredeni Mersud N. (28) je transportovan u novopazarsku Opštu bolnicu. Ubistvo se desilo 20.08.2014. godine
 6. Dana 30.09.2017. godineubijen je  Fahrudin Skarep (22), koga je u selu Dolovo kod Tutina ubio policajac Raica  Beloica iz zasjede,predmet je prebačen iz Novog Pazara u Užice, optužnica je jednom podignuta ali, kasnije je sve prešutjelo i još uvijek se ne zna činjenica o podizajnu optužnice, da je i protiv koga sve podignuta optužnica, jer je bilo više učesnika iz policije, kao i tadašnji načelnik. Subota oko 1 sat posle ponoći.
 7. Dana: 09.07.2016. godine u selu Delimeđe,opština Tutin,ubijen je Bajram Caković starosti 45 godina iz Delimeđa , njega je ubio S. Nurković iz toga sela.
 8. Zapaljena kuća tadašnjem komandiru , današnjem načelniku Isu Redžepoviću  u Tutinu jer se borio protiv kriminalaca, počinioci nikada nijesu pronađeni…
 9. U noći između subote i nedelje, na ulici u centru Tutina zapaljen je “reno-megan”, vlasništvo Saše Savića, pomoćnika komandira. Sve se desilo u Julu 2018. godine, jedini počinioc koji je pronađen i koji je izjavio:,,Da  policajci nijesu ispoštovali dogovor zajedničke trgovine pa je zbog toga to uradio,,.
 10. Bačena bomba u dvorištu kuće zamjenika predsjednika opštine Tutin Saliha Hota u aprilu 2018 godine. Počinioci nikada nijesu pronađeni.
 11. Razbijena stakla na objektu,organizatora protesta direktora NVO Zambak Nasera Bakića  u Tutinu u decembru 2017. godine,počinioci nikada nijesu poznati.
 12. Dana: 15.03. 2018 – Automobil direktora Doma za lica ometena u razvoju u Tutinu Omera Đondića zapaljen je ispred tog Doma.
 13. Dana:07.3.2008. godine, U sukobu dve suprotstavljene strane unutar islamske zajednice u Tutinu  ranjeni su Enver Škrijelj i Faruk Zukorlić,policija je tukla i privodila vjernike
 14.  Mirsad Husović (29) koji je 2013. godine usmrtio  suprugu Fikretu, a teško ranio braću od amidže  Denisa i Muhameda, zbog smutnje koju je u tom selu sila policija i njen tadašnji vođa iz Tutina.
 15. Desilo se još mnogo ranjavanja,ubijanja, prebijanja,nelegalnih trgovina opasnom robom, pljačkanja i zločina koji su uništili državu, oprljali ugled policiji i ponizili i uništili narod opštine Tutin…

 

Za Pesterpress Naser Bakic