SKANDAL U BOLNICI U NOVOM PAZARU: Pacijenti umru dok dođu na red za pregled

0
666

Haos koji vlada u novopazarskoj bolnici, ne samo zbog toga što nijesu uveli nume Uređaji za upravljanje redovima čekanja, već što neki pacijenti umru čekajući pregled. Mi smo postavili pitanje gradonačelniku Nihadu Biševcu, na koje je izbjegao odgovor, zato smo prinuđeni da lično uvjerimo građane o kakvom se haosu radi u Novom Pazaru.

Bolnice nijesu jedini haos, sve druge institucije izgledaju ovako. Kako kažu pacijenti, nekada u čekamo cijeli dan, onda nam zatvore i odu, zatim dodjemo drugi dan i sve tako po nekoliko dana. Mnogi pacijenti umru čekajući neke preglede. Istina je da ima dobrih radnika, ljekara ali, sistem koji funkcioniše u bolnicama u Novom Pazaru nema adekvatnog direktora koji bi znao da uvede red i napravi normalnu bolnicu u kojoj će pacijenti ostvarivati svoja prava. Mnogi pacijenti plaćaju zdravstvtveno osiguranje, ima i penzionera, niko ne dolazi u bolnicu zato što voli već zato što mora zbog bolesti.

Mislim da mnogo radnika u bolnici u Novom Pazaru, koji su mahom iz Raške, više i neznaju šta rade, ne znaju koji posao obavljaju  .

Ako se ne promijeni sistem i ne uvedu aparati za upravljanje redovima čekanja, da uzmete svoj broj i čekate, da se tačno zna koliko se dnevno može primiti pacijenata,  narod će morati organizovati demonstracije…

Za Pesterpress  Naser Bakic