HAOS U OPŠTINI TUTIN: Ako mirno napuste prostorije, nećemo ih tjerati u zatvor

0
1460

Već nekoliko dana vlada opšti haos u opštini Tutin, mnogi funkcioneri koji su na vlasti noćima ne spavaju.

Plan za uvođenje prinudne uprave je skoro završen, ostaje vrijeme realizacije.

Očekujemo da predsjednik Srbije potvrdi varedne izbore, ukoliko ne bude varednih izbora, uvodimo prinudnu upravu.

Vlast je u haosu, opština je zadužena a strah koji vlada u vlasti je ogroman. Već noćima ne spavaju, idu od kuće do kuće, negdje javno a negdje tajno i mole se da ih unaprijed glasaju.

Vrijeme je za promjene, narod je ogorčen a siromaštva i nepravde je sve više.

Ono što je izazvalo haos pored najave uvođenja prinudne uprave, jeste i to da su mnogi funkcioneri koji su ranije bili u SPS, a kasnije u SDA i SDP, već sada se mole da predju u novu vlast.

Neće moći u vlast ali, mi ćemo kao vlast obezbijediti njima posao prema njihovoj kvalifikaciji, tako da će se svi baviti poljoprivredom i stočarstvom,  mi ćemo im kao vlast pomoći, tako što ćemo vršiti otkup njihovih proizvoda, jednako kao onih poljoprivrednika koji su glasali za nas. Nećemo praviti razliku kod poljoprivrednika, niti kod stočara, osim, u kvalitetu proizvoda.

Ono što je veoma važno za opštinu Tutin, jeste da će se naš projekat realizovati ove godine i da će narod dobiti novu vlast.

Naš cilj je da Tutin napravimo onakav, kakvog ovaj narod zaslužuje. Vratićemo institucije, sačuvati narod od iseljavanja i obezbijediti normalan život za sve građane i mještane, opštine Tutin.

Znamo da je opština Tutin u velikim dugovima ali, znamo da ćemo to vratiti i napraviti stabilnu opštinu.

Ono što ćemo obećati jeste, da ukoliko mirno odu sa vlasti i napuste  prostorije, mi ćemo mirno rješavati sporove u kojima su uvalili opštinu Tutin, te da nećemo pokrećati krivične postupke protiv njih, niti ćemo ih tjerati iza rešetaka, ipak su to naši komšije . Ukoliko se budu bunili, te pravili probleme, moramo primjeniti zakonske mjere i uhapsiti mnogo lica za sva krivična djela koja su počinili za vrijeme njihove vladavine.

Pozivam sve građane i mještane opštine Tutin, koji podržavaju ovaj prijedlog da nam se pridruže, kako bi zajedno riješili probleme koji su nastali  tokom ove tri decenije njihove vladavine…

Naser Bakić