DRŽAVA KOSOVO NE PRIZNAJE DOKUMENTA I TABLICE SRBIJE, SANDŽAK DA NAPRAVI SPORAZUM SA KOSOVOM

0
2272

Država Kosovo donela nove zakone.Zabrana ulaska vozila sa srbijanskim tablicama, nepriznavanje srbijanskih dokumenata i zabrana uvoza robe stranih kompanija koja se proizvodi u Srbiji, zabrinuli su Sandžak. Zar da Sandžak ispašta zbog Srbije. Krvne,porodične,prijateljske i ostale veze koje su vijekovima između jednog naroda koji živi u Sandžaku i Kosovu, ne mogu trpeti da se zbog Srbije kažnjavaju i Albanci iz Sandžaka.
Mi ćemo kao Nevladina organizacija tražiti da se napravi sporazum između države Kosova i regije Sandžak, da takvi zakoni ne važe za Sandžaklije i da svako lice iz Sandžaka ima prava kao lica na Kosovu po pitanju ulaska i trgovine, jer je to jedan narod.
Srbija neka ispašta za svoje greške ali, Sandžak je nerazdvojivo vezan za Kosovo i ne može ispaštati zbog Srbije.
Ako Srbija nastavi da se kažnjava zbog svoje pogrešne politike prema Kosovu, Sandžak će zatražiti pripajanje Kosovu, jer ne možemo trpeti sankcije koje su od strane države Kosova uvedene Srbiji. Sandžak je jedan narod sa narodom Kosova i želi imati ista prava kao narod na Kosovu po pitanju, trgovine i ulaska u državu Kosovo.
Ukoliko Srbija ne promijeni politiku prema državi Kosovu, mi ćemo preduzeti posebne mjere ali nećemo dozvoliti da se kažnjavamo zbog Srbije…
Direktor NVO Zambak Naser Bakić