Zašto ministar Rasim Ljaić izlazi iz Vlade

0
971

Jedini ministar koji je bio u svakoj Vladi Srbije, najavio je da će izaći iz Vlade. Ova odluka mimo njegove volje doneta je nakon što je u javnost izjavio: ,, Ako dokažu da sam narkodiler i kriminalac ja napuštam Vladu,,. Da li se stvarno dokazalo pa je ispoštovao riječ, još uvijek nam ostaje otvoreno pitanje.
Sa druge strane, ministar Ljaić je na zadnjim izborima za BNVS imao najmanje glasova, odnosno njegova lista koju je podržao ,, Vakat je,,. Da li se uplašio preuzimanja vlasti od liste SPP koja je imala najviše glasova u Novom Pazaru, pa bih da se vrati u Novi Pazar i kandiduje za gradonačelnika Novog Pazara na izborima koji su mogući na proljeće vanredni ili na redovnim 2020 godine ostaje da se vidi.
Ono što zabrinjava narod Sandžaka jeste, da li je stvarno nešto dokazano o njegovom kriminalu ili više nije potreban Srbiji?
Postoje ingirencije koje dolaze iz njegove stranke da je morao priznati Kosovo kao državu te da je odustao, kako nebi završio kao Oliver Ivanović jer Srbi sa Kosova prijete da će ubiti onoga ko prizna Kosovo a sedi u Vladi Srbije.
Šta je moguće od svega nabrojanog da bi ministar Rasim Ljaić napustio Vladu Srbije ostaje da se vidi…
Za Pesterpress Destanovic M.