DA LI JE POTREBAN REFERENDUM MUSLIMANIMA PORED KUR'ANA I SUNETA

0
1043

Već duži niz godina, muslimani Sandžaka su razjedinjeni. Sama riječ islam, znači jedinstvo, sam saf u namazu simbolira jednistvo, hudba, džamija i sve što nam je islam propisao simbolitira jedinstvo, slogu, lijep život i pokornost samo Allahu.
Zašto se još uvijek ne dolazi do rješenja između dvije islamske zajednice to je pitanje koje boli svakog muslimana. Jedni okrivljuju druge i ako narod zna ko je pogriješio, pa ipak Allah je milostiv i prašta.
Ono što me je pogodilo a na šta sam pokušavao da se uzdržim i ne napišem tekst ili se ne uključim uživo, ipak je šutnja za mene uvijek olovo, pogotovo kada se radi o pitanjima koji se tiču društva kome ja pripadam.
Sramno je da jedan reis, pored Kur'ana i suneta, koji su putokazi muslimanima, traži referendum. Zar ima išta za muslimana vrijednije od Kur'ana i sunete? Islam se zasniva na Kur'anu i sunetu i nema treće. Ako naši islamski predvodnici u Sandžaku žele mir, jedinstvo, onda im nije potreban referendum, nije potrebna Turska, nije potrebna Bosna, niti bilo kakvi muslihuni. Ako smo muslimani potrebno nam je da primjenimo samo Kur'an i sunet. Šta nam je Allah naredio i njegov poslanik. Ako vođe muslimana Sandžaka i ostalih zemalja svijeta, u ovom slučaju Sandžaka, budu uzeli Kur'an za rješenje problema oni će ga sigurno riješiti. Allah nam je dao uputu i mi nemamo ništa što je preče od Allaha, niti imamo bilo koji put kraći do istine i pomirenja od Allahovog puta.
Poručujem braći muslimanima da za pomirenje koriste Kur'an i sunet a nikakav referendum.
Naser Bakić