JOŠ JEDAN SKANDAL U TUTINU, ZA DIREKTORA BIBLIOTEKE POSTAVILI STUDENTA BEZ IJEDNOG DANA STAŽA

0
1229

Opština Tutin je još prije nekoliko godina postavila studenta Vahida Demirovića za direktora biblioteke dr Ejup Mušović u Tutinu. Ono što je skandalozno jeste da je, sadašnji direktor došao na čelo direktora bez konkursa i bez ijednog dana staža.
Današnji direktor je mahao zastavama zajedno sa ostalim huliganima i dobio mjesto direktora, dok su ostali njegovi kolege zaposleni u opštinskoj upravi.
Napominjemo da ova biblioteka nikada nije organizovala nijedne susrete u kojima su uključena djeca, pa je zbog toga napadnuto organizovanje u Ljeskovi i NVO Zambak.
Organizator nije pozvao direktora biblioteke, pa je on bez poziva došao a kada se vratio, zajedno sa ostalim špijunima napao Pešterske književne susrete. Napominjemo da u svakom tekstu u kojem napadaju narod Sandžaka, potpisuju mrtvog čovjeka Teufik Tahirbegović, koji je odavno umro. Kada smo saznali da je mrtav i da špijuni žele da ga podvanpire, mi smo proučili fatihu a protiv tih ,, novina,, podnijeli krivične prijave.
Skandalozno je i to da ovaj direktor, nikada nijedan tekst, niti knjigu nema napisanu, osim, što je mahao zastavom SDA i dobio mjesto direktora.
Naša NVO Zambak će sutra Inšallah, poslati nadležnim organima zahtjev za obrazloženje, kako i kada, te po kom osnovu je ovaj direktor dobio tu funkciju…
Za Pesterpresss Meliha P.