SANDŽAK DOBIO DRŽAVU I PREDSJEDNIKA BNVS-a

0
1154

Danas je u glavnom gradu Sandžaka, Novom Pazaru, konstituisano Bošnjačko nacionalno vijeće Sandžaka, čiji će predsjednik u naredne četiri godine biti Esad Džudžo. Naime, Esad Džudžo je i ranije bio predsjednik BNVS-a. Kako je program liste kojoj Džudžo pripada najavio Autonomiju Sandžaka, te Esad Džudžo potvrdio, očekujemo da Sandžak bude jedna od najmodernijih država na Balkanu.
Kako je lista sa najmanje glasova pod nazivom ,, Vakat je,, uslovljavala liste sa više glasova, te liderski, oštro naređivala ko ulazi, ko izlazi, ko gdje sjedi i kako će Vijeće raditi. Sala bez prozora, sa jednim vratima, bila je zanimljiva onima koji su je prvi put danas posjetili.
Kako Vlada Srbije i ministar Rasim Ljaić, već u startu gledaju na program Vijeća, ipak je podrška Vlade jako bitna, da bi se ostvario cilj koji je budući predsjednik Vijeća Esad već najavio.
Ono što je jako bitno, jeste i to da narod podržava ideju i cilj Esada Džudža, te mu iskreno čestitamo i podržavamo ga isto onoliko koliko i ministar Ljaić…
Pesterpress