Novinar ubijen jer je otkrio da nasljednik nije sin kralja Selmana već Amerikanac u arapskom odijelu

0
1038

Na mjesto kralja Selmana je došao navodno njegov sin za koga do tada niko nije čuo. Kao sedmi sin, nasljednik je došao iz Amerike jer se navodno tamo školovao. Na osnovu prljavih radnji i krvoprolića koje čini od njegovog dolaska na vlast. Sada mu je planu osnivanje velike vojske koja će se boriti po nalogu masona. Zašto se ne uradi DNK ovog čovjeka da bi se saznala istina? Novinar koji je po njegovom nalogu ubijen, upravo je govorio o toj mogućnosti, da to nije sedmi sin kralja Selmana, već američki čovjek u arapskom odijelu. Kralj nije imao sedam sinova, veće šest. kako navode strani mediji.
Amerika najvjerovatnije planira da preko njega napadne Iran ili Tursku. Nasljednik kralja Selmana je otvoreni neprijatelj islamskim državama.
Ušao je na domaću i svetsku političku scenu tiho i prepredeno. Predstavio se kao reformator, mladi vladar koji će Saudijsku Arabiju uvesti u 21. vijek.
Maska je ubrzo pala.
Napao je i razorio Jemen i izazvao veliku krizu u toj državi.
Ratuje i finansira rat u Siriji, Libanu i Katru.
Naredio je otimanje premijera Libana Seada Haririja i držao ga u Rijadu. Nakon povratka Sead je morao podnijeti ostavku.
Počeo je reketirati najbogatije prinčeve i uzeo im oko 12 milijardi dolara.
Pohapsio je i ubijao, intelektualce, pisce i novinare koji su ga kritikovali.
Naredio je ubistvo novinara Džemala Kašogija u konzulatu Saudiske Arabije u Turskoj, kako bi okrivio Tursku ali, nije mu uspjelo.

Saznaje Pesterpress