Najveća propast za insana je strah

0
839

Ako želimo uspjeh, ako želimo promjene, ako želimo budućnost, strah mora biti prošlost.

Svaki uspjeh je iz  hrabrosti, manje iz znanja. Imamo mnogo pametnih  insana ali iz straha ne mogu ostvariti cilj. Život je rizik od rođenja i niko se ne može oduprijeti sudbinama, niti se može isplanirati život. Kako god da planiraš, ipak život ne zavisi samo od nas, već i od onih sa kojima živimo. Da li je moguće da se danas može planirati život za druge, ne ,to je prosto nemoguće. Niko neće da prihvati tuđe ideje, jer postoji strah za neuspjehom.

Svaki cilj koji insan postavi sebi, može se ostvariti samo ako nema straha na putu do cilja.

Narod je prevaren, od strane vlasti, mnogo puta. Narod je strah da bilo kome više povjeruje. Upravo taj strah dovodi do propasti društva. Hajde da ustanemo zajedno, pa neka i izgubimo ali, makar smo ustali, nijesu nas gazili, kako su planirali.

Nema straha za vjernika, svjetlo uspjeha je u hrabrosti.

Oni koji žele da su uvijek uz lošu vlast, takvi imaju strah da budu insani.

Hrabar insan je uvijek na stranu pravde, samo su kukavice na stranu jačih, nepravednih zulumćara.

Politika je propast za svakog insana koji se bavi politikom. Neko se mora baviti politikom, neko mora ići u propast. Ne treba svi da idu u propast. Neka se neko bavi i drugim poslovima ali neka prati politiku. Baviti se politikom i pratiti politiku nije isto. Ako pratimo politiku, možemo nešto promijeniti u društvu. Napredak jedne države zavisi od politike koju vodi vlast u toj državi, zato ako je vlast nesposobna, a strah nas je da se suprostavimo ,onda je narod propao…

Naser Bakić