Zašto Albanci i Bošnjaci imaju po dvije zastave

0
1303

Nikada mi neće biti jasno , da jedan narod ima dvije zastave. Bošnjaci u Bosni imaju jednu zastavu a Boćnjaci u Sandžaku drugu. Albanci u Albaniji imaju jednu zastavivu a Albanci u Kosovu drugu zastavu. Država Kosovo  i Sandžak moraju imati istu zastavu, kao što to ima i Albanija. Tako i Bošnjaci u Sandžaku, moraju imati istu zastavu kao i Bošnjaci u Bosni. Narod Sandžaka, Albanci i Bošnjaci žele da koriste samo jednu zastavu i to: Albanci Sandžaka istu onu koju koristi država Albanija a Bošnjaci Sandžaka istu onu koju koristi Bosna. Narod države Kosova da ima istu zastavu kakvu ima i Albanija. Mi smo jedan narod i želimo imati jedan bajrak, jednu zastavu. Sandžak,Kosovo,Albanija i Bosna, sve četiri države imaju samo dva naroda a to su Albanci i Bošnjaci i zbog toga trebaju imati samo po jednu zastavu.

Želeo bih da ovaj moj tekst pročita i predsjednik Albanije i predsjednik Bosne,kao i Predsjednik države Kosova i predstavnici Sandžaka.  

Albanija, Bosna, Kosovo i Sandžak biće vodeće države na Balkanu, ali ,će morati  sakupiti narod pod istim bajrakom ili zastavom…

Naser Bakić