Vlasti iz Sandžaka kao i MUP Srbije, da se oglase povodom torture nad maloletnicima od strane policije

0
260

MUP Srbije je dužan da se oglasi povodom ovog sramnog čina od strane policije prema maloljetnicima. Političke stranke da se oglase povodom ovog vandalačkog čina prema maloletnicima od strane policije.

Srbija nikada neće ući u Evropu sa ovskvom policijom.

Zašto su policajci pretukli maloljetne dječake ?

Po kom zakonu policija ima pravo da vrši torturu nad narodom Sandžaka?

Da li po zakonu policija smije da ugrožava bezbijednost, mještana sela, jureči vozilima po selima kao kauboji, pucajući i urlajući, kao da je ratno stanje, dok MUP šuti? Šutnja MUP-a znači odobrenje za takvo ponašanje policije . Koliko slučajeva je do sada prijavljeno MUP-u Srvbije, koliko Unutrašnjoj kontroli a da nijedan policajac nije suspendovan sa posla i ako su imali jasni dokazi za prekoračenje ovlašćenja, za upotrebu prekomjerne sile, za kršenje zakona, zloupotrebu službenog položaja.

Evo i šta se desilo:

,,Mladići iz tutinskih sela Vrba i Špiljani kazali su danas da su ih pripadnici granične policije preseli u šumi dok si išli po stoku koja je bila na ispaši. Tom prilikom su upotrebili prekomjernu silu, tako što su tukli mladiće dok ah bili na zemlji, nakon čega su ih skinuli nage i batinama pokušali naterati da izvuku priznanje.

Prema riječima šesnaestogodišnjih mladića tortura u šumi trajala je puna dva sata a policajcima se pridružio i kapetan u čijem prisustvu je nastavljeno maltretiranje uz udarce i psovke na nacionalnoj osnovi.

Nakon toga su mladiće natjerali da trče nazad do sela puna 3 kilometara, dok su se iza njih vozili u službenom automobilu.

Kada su stigli u selo, slučaj o incidentu su izvjestili roditelje koji su ih odveli kod ljekara u opštu bolnicu i torturu prijavili u policijskoj stanici u Tutinu,,. (Agencija Sana)