KAKO SPRIJEČITI PLANSKA UBIJANJA U SANDŽAKU

0
847

SANDŽAK MORA OSNOVATI AGENCIJU ZA BEZBIJEDNOST NARODA

Sandžaklije su nezaštićen narod, nemaju nikakva prava, sva ubistva koja se dese u Sandžaku su namontirana. Tačno se zna da se ljudi ubijaju vikendom, tačno se zna ko je tužilac dežurni, tačno se zna ko je policajac dežurni,tačno se zna kojem tužiocu i sudiji predmet treba da pripadne,koji je obducent, ko je balističar, ko je medicinski vještak, ko su advokati. Imamo mnogo primjera ubistava koji još uvijek nijesu rasvijetljeni(ubistvo Suljovića u Đerekare na Pešteri, Ubistva vlasnika menjačnice Haruna i mnoga druga ubistva), imamo ubistava gdje je ubica srbin i on se brani sa slobode do konačne presude(slučaj Skarep-ubica R.Beloica), imamo ubistvo gdje je ubijen srbin(slučaj Mavrić , ubijeni Zečević)Gdje je okrivljeni kako mnogi dokazi navode i nevin osuđen na 30. godina zatvora,imamo slučaj ranjavanja policajca (slučaj Dragana Čekanovića, pucao Dženan K.) Gdje su čak helikopterima došli da preuzmu policajca i u tom slučaju se osumnjičeni nije puštao da se brani sa slobode jer je ranjen srbin.Viši sud u Novom Pazaru osudio je Admira Š. iz tog grada na 30 godina zatvora zbog svirepog ubistva beskućnika Cvetka Milenova (61) jer je ubio srbina.

Naveli  smo neke slučajeve od mnoštva primjera.Zato moramo osnovati AGENCIJU ZA BEZBIJEDNOST NARODA SANDŽAKA , jer drugačije se ne možemo zaštititi od planskih ubijanja. Agencija mora imati cijeli svoj tim radnika koji će se baviti svim problemima koji ugrožavaju živote naroda Sandžaka, kao i ubistvima i neće dozvoliti da se ničiji život mjeri na srbski i život ostalih naroda. Svaki ljudski život je isto važan jer ga mi nijesmo nikom dali i nikom ga ne možemo oduzimati. Ono što se u zakonu mora izmijeniti jeste da se ne može puštati ubica da se brani sa slobode i da minimalna kazna bude 10 godina zatvora umjesto dosadašnjih 5. godina.

Protivzakonito je i sramno za jednu državu da štiti kriminalce ako su srbi a da okrivljuje žrtvu ako je druge nacije.Zbog takvog ponašanja Srbije prema ostalim narodima , svi žele da se odvoje od Srbije i naprave samostalne države i autonomije.

Kada se god vrše reforme u sudovima i tužilaštvima, veoma često i bezpotrebno , to znači da se očekuju nova ubistva, jer se postavljaju sudije i tužioci koji će realizivati plan ubijanja,od skoro tužioci iz policiskih redova.

Naser Bakić